Archive

Archive for May, 2012

Swimming Pool Design with outdoor lounge area.

29/05/2012 1 comment

Terrace design in Santorini.

28/05/2012 1 comment

Infinity pool design.

27/05/2012 1 comment

Tsarabanjina Lodge Resort, Madagascar.

27/05/2012 1 comment

The Waterhouse, Shanghai/China by Neri & Hu Design and Research Office.

Located by the new Cool Docks development on the South Bund District of Shanghai, the Waterhouse is a four-story, 19-room boutique hotel built into an existing three-story Japanese Army headquarters building from the 1930’s. The boutique hotel fronts the Huangpu River and looks across at the gleaming Pudong skyline. The architectural concept behind NHDRO’s renovation rests on a clear contrast of what is old and new. The original concrete building has been restored while new additions built over the existing structure were made using Cor-Ten steel, reflecting the industrial past of this working dock by the Huangpu River. Neri & Hu’s structural addition, on the fourth floor, resonates with the industrial nature of the ships which pass through the river, providing an analogous contextual link to both history and local culture. Neri & Hu was also responsible for the design of the hotel’s interior, which is expressed through both a blurring and inversion of the interior and exterior, as well as between the public and private realms, creating a disorienting yet refreshing spatial experience for the hotel guest who longs for an unique five-star hospitality experience. The public spaces allow one to peek into private rooms while the private spaces invite one to look out at the public arenas, such as the large vertical room window above the reception desk and the corridor windows overlooking the dining room. These visual connections of unexpected spaces not only bring an element of surprise, but also force the hotel guests to confront the local Shanghai urban condition where visual corridors and adjacencies in tight nong-tang’s define the unique spatial flavor of the city.

Images © Pedro Pegenaute, © The Waterhouse at South Bund

Curved House Hufft Projects, outdoor sitting area.

26/05/2012 2 comments

World’s Largest Pool, The Crystal Lagoon, Chile.

Meditteranean villa with pool.

Beach house design.

Living with terrace pool.

Outdoor design with colored lights

Terrace pool design in Pine Residences NY.

Valuvalu House by Crosson, Clarke, Carnachan Architects, Fiji

Relaxing outdoor desing

Island Hideaway Spa Resort & Marina, Maldives.

The Island Hideaway at Dhonakulhi Maldives, Spa Resort & Marina is a luxury boutique resort situated on the privately owned uninhabited virgin island of Dhonakulhi, North Maldives, Indian Ocean. The resort was opened on 1st August 2005 with 8 types of spectacular guest villas. Our marina is the first of its kind in the Maldives. The Island is a haven of peace, tranquility and serenity. Island Hideaway is one of the very few resorts in the Haa-Alifu Atoll.

 

Outdoor pool sitting area with fireplace.

Nido House, By Robin Falck, Finland.

18/05/2012 1 comment

News of this 96-square-foot micro cabin was first published at Tiny House Listings a few months back, though you may start seeing it on sites all over the web.  The tiny house was conceived and built in Finland by Robin Falck with a footprint purposely small enough to not need permits.  Falck enlisted the help of architects to vet the technical aspects and built the tiny house in two weeks for about $10,500 (just the materials).  That includes views, a 50-square-foot loft, kitchen, bathroom, and a living room.

Kuaotunu House by Crosson, Clarke, Carnachan Architects.

17/05/2012 1 comment

The intention was to renovate an existing holiday home for a family on a dramatic site in Kuaotunu. The bach had served the family well for many years and was imbued with family memories. It was too valuable as a family artefact to demolish.
The holiday experience is reinforced by the separate pavilions being disconnected from the main living room, this results in a camping experience of going from ‘tent to tent’. The social organisation of the plan is relaxed and holiday-like. There is no front entry. Experiences of everyday rituals are connected to the outside and a contrast from urban living. The en-suite opens to the outside, allowing the experience of showering and bathing in nature.
Materials were chosen to reflect the relaxed coastal colours and for their lack of maintenance – the zinc roof designed to imitate notional fish scales.
The existing bach is now opened to the sun and view. The sliding glass walls are organised to dissolve the barrier between inside and outside. Shutters allow the house to be closed up while the owners are not in residence.

…waiting for summer time!

Casa Almare, Puerto Vallarta, Messico.

Located in one of the most beautiful beaches in Jalisco, this residence is designed in a contemporary mexican style. The house perches over a cliff next to the ocean, which influences the particular shape allowing for amazing views to Bahía de Banderas. The house has 4 and a half floors which contain all the bedrooms and public areas. All areas in the house have visual contact with the ocean, giving it a unique and sophisticated style.

%d bloggers like this: