Archive

Archive for October, 2011

Area relax in luxury chalet in Val d’Isère

The pool house

Small house by Mizuishi Architects Atelier in Japan

This is a very small house built on the triangle site where the river and the road were crossed and made to the acute angle. For the dead-end road, it became a plan in various regulations for obtaining special permission.

Residents are husband and wife and a little girl. Although it was a novel site of a limited area, since a river was faced through a bank and a promenade, I would like to design various relations with the river. The building is the form that cut an acute angle part on a triangle plan derived from the site. Furthermore, it got the maximum volume of hip roof of three planes in restriction of setback-line.

Although the level0 floor was a private space,it limits for dividing with the curtain of a race in the door, stairs, storage, etc. except for a bathroom. It enabled it to feel a spread. The level+1 floor is devided into small areas by structural narrow walls,being connected with one by the ridgeline of a roof. So there are different open feelings and the relations with the river each.

 

A pool at 10th Floor in Dallas.

Hotel Elan, in Dallas, with a hanging pool, draping eight feet over the edge of the skyscraper. It’s on the 10th floor.

Tangga House Is a amazing Mix of Glass, Water and Wood

The tangga house hopefully gives the owners the opportunity to live in harmony and comfort with nature, in singapores hot tropical climate.

House With Stunning LA Views

24/10/2011 1 comment

8444 Harold Way is a modern sunset strip property, designed by the Russell group and Palumbo Design, and labeled as a “dream bachelor house” and we have to agree. Meticulous design fused with luxury finishes and a unique garage/parking space directly in your living room adds to this James Bond style home. Design/Architects: Palumbo Design & The Russell Group.

 

Luxury Property in Cadiz, Spain by A-cero Architects

A-cero have designed this contemporary property for a client in Cadiz, Spain. The property is a minimalists dream and features clean white lines and a range of contemporary furniture throughout the interior of the property. We have showcased previous luxury properties from A-Cero – The Luxury Vivienda 19 House by A-cero and Luxury Property in Madrid By A-Cero Architects.

 

Amangiri Luxury Resort Hotel in Canyon Point, Utah

22/10/2011 1 comment

Amangiri (peaceful mountain) is located on 600 acres in Canyon Point, Southern Utah, close to the border with Arizona. The resort is tucked into a protected valley with sweeping views towards the Grand Staircase – Escalante National Monument. Built around a central swimming pool with spectacular views, the resort blends into its dramatic surrounds where deep canyons and towering plateaus create a raw landscape of immense power. Amangiri’s Aman Spa features a floatation therapy pavilion, water pavilion with sauna, steam room, cold plunge and step pool, fitness centre and yoga pavilion.

 

Pool Amangiri Luxury Resort Hotel in Canyon Point.

Explore the wonders of the canyon country landscape as well as rejuvenate body and soul this winter at Amangiri.

Contemporary Residence in Los Angeles, California

Californian studio McClean Design has planned the Blue Jay Way Residence, a beautiful, stylish and contemporary house situated in Los Angeles, California.

Built in 2008, the house was completed by Corr Contemporary Homes and dominates the scene of the California state as it stretches over 6,800 square feet. It challenges personal perception as it both surprises and delights the mind with a combination of sleek, contemporary finishes and furnishings, spacious, luxurious rooms, a deluge of colour and a beautiful view of the world below.

 

Casa RO by Elias Rizo Arquitectos

The site is located in a well stablished residencial area. This house built in the 60’s, with its straight lines, honest distribution, communication with the exterior, and usage of materials, represents the architecture of its time. All these hints help the author decipher the project and set in motion arduous work of intervening while respecting its essence.

The project consists in the restoration of the old house, which was really deteriorated. The house had several failed previous interventions, but there was a lot to rescue. It begins with the demolition of some of the adjacent areas, maintaining almost all the original flooring on the ground floor, mainly because of all the new installations. It´s all about precise work demanded by these particular clients: a young family with a unique way of living and perceiving architecture.

 

luxury home in the residential community of Quivira in Los Cabos, Mexico.

luxury home in the residential community of Quivira in Los Cabos, Mexico.

Edificio Acqua

Edificio Acqua, luxury residential complex.

Maison de la Lumière by Damilano Studio Architects

12/10/2011 1 comment

MAISON DE LA LUMIERE
category Private house
location Bologna, ITA
year 2008
surface 250 mq.
architect Duilio Damilano + Claudia Allinio
work manager Duilio Damilano

 

Nakahouse by XTEN Architecture

Based in California and Switzerland, XTEN Architecture has designed Nakahouse, an extrem remodel of a 1960′s hillside single family home located high in the Hollywood Hills in Los Angeles, just below the Hollywood sign.

 

Dakar Sow by SAOTA and Antoni Associates

SAOTA (Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects) and Antoni Associates, have completed the Dakar Sow house in Dakar, Senegal.

Situated on a cliffside overlooking the Atlantic Ocean, Villa Sow in Dakar, Senegal was completed in 2011, with SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects, the Architects and ANTONI ASSOCIATES doing the Interior Decor. The house was designed for a Senegalese businessman and his family.

 

Residential church XL by Zeec Architecten.

Utrecht-based studio Zecc Architects has converted a catholic church built in 1870 into a spacious house. Located in Utrecht in The Netherlands, the 5,112 square foot church features an open contemporary interior design.

The atmosphere, created by  furniture and styling, is the work of Thomas Haukes from (springers)wonen. The result complements the strong design of the architect, creating a, extremely fine living space with original design.  The design perfectly takes into consideration the original style, all in the right proportions. The original nave (14 meters high) is impressive, but the balanced design of the inner space ensures that a human dimension is not ignored. The clear plainness that the Saint Jakobus knew at the time of architect Gerard Gerritsen still gives today the power to this monumental building.

 

Laranjeiras Residence by Fernanda Marques Arquitetos Associados

06/10/2011 1 comment

Built in a gated community on the southern coast of the state of Rio de Janeiro, this summer house, with its 950 square meter, had its architectural approach defined by the natural beauty of its  urroundings: one of Brazil’s most gorgeous landscapes. Both for its technical features and for the design freedom it provides, steel was the material of choice for the house structure. Its outward look, however, is covered in wood, a device used to protect it from the sea air and make it more familiar-looking amid the green Mata Atlântica. In order to provide maximum integration between the internal and external areas, large glazed windows were used, allowing virtually every room in the house ample interaction with the landscape.

 

Casey Key Guest House by TOTEMS Architecture

The guest residence, located on a barrier island, is set within a mature oak hammock along Sarasota Bay. The structure is inspired by the character of the live oaks, which have been shaped by the prevailing coastal winds from the west.
The Owner requested a design that was a “house in the trees”. A small program, including one bedroom, bath, living area with kitchenette, and a loft is organized to provide privacy between a eighboring property to the north, while offering broad views of the oak hammock to the south and west, and theintercoastal waterway to the east.
Curved glulam pine beams, which are anchored to the elevated concrete slab at their base, curve up and over the entire space, reflect the arching quality of the live oak limbs. Ship lap cypress siding is used to clad the exterior walls and the interior walls between the glulam beams.
The design is intended to evoke an organic architecture that is influenced by, and reflective of its site.

Seongbuk Gate Hills by Haeahn Architecture and Joel Sanders Architect

01/10/2011 1 comment

This project is located in the exclusive historical district of Seongbuk-dong in Seoul, South Korea. Presented with the challenge of a steeply sloping site, this enclave of 12 private houses is designed so that every residence possesses ample private outdoor space and unobstructed views of the landscape. From the scale of the site plan to the design of the individual units, the project weaves together building and landscape and indoor and outdoor spaces.

 

%d bloggers like this: